Expert op het gebied van zwam- en vochtbestrijding

  • Neem contact op:info@lamon.nl
  • Ons adres:Produktieweg 8, Roden
    Markerkant 1303 a, Almere
  • Openingstijden:09.00 uur - 17:00 uur

Last van een ongeïsoleerde, koude, tochtige of rotte vloer?

Onze passie is het uitvoeren van begane grond vloerrenovaties met minimale overlast voor de bewoners. We doen dit met veel plezier rechtstreeks voor particuliere woningbezitters en projectmatig voor woningcorporaties of beleggers.

Compofloor vloersysteem

Compofloor is een begane grond constructie-vloersysteem, gemaakt van een innovatief composiet materiaal. Een eenvoudig, duurzaam & energiebesparend vloersysteem waarmee uw ongeïsoleerde, tochtige of verrotte balklaag van de begane grondvloer in één dag vervangen wordt. Wij verzorgen door geheel Nederland dit concept met onze eigen team van monteurs. Ontzorgen door verzorgen! Compofloor vloeren hebben de volgende eigenschappen:

Het systeem Compofloor staat voor gegarandeerde kwaliteit. De vloer is ontwikkeld om het bouwproces zoveel mogelijk te vereenvoudigen. De Compofloor wordt 100% prefab gemaakt in onze fabriek, in plaats van in uw woning. Dit resulteert er in dat uw keuze voor Compofloor garant staat voor minimale overlast, minimale beschadigingen en geen afval in uw woning na montage.

Unieke Compofloor oplegconstructie

Onze Compofloor-anker kenmerkt zich door de dragende koker aan de achterzijde van het anker. Dit zorgt ervoor dat ook in oude muren gegarandeerd de krachten op de juiste manieren kunnen worden afgedragen in de bouwmuur.
De positie van het anker zorgen ervoor dat de kwetsbare plekken, van de bestaande balksparingen van de oude houten balklaag, worden vermeden en de geluidsoverdracht naar de buren enorm wordt verminderd.
Het anker geeft voldoende ruimte (4-5 cm) om de waterleidingen en elektrabuizen langs de muur de kruipruimte in te brengen.
De composiet ligger die over de dragende ankers loopt zorgt voor een optimale afdracht van de krachten. Deze composiet ligger wordt altijd voorzien van oplegvilt om kraken en geluidsoverlast te vermijden

Het innovatieve Compofloor element

Het compofloor element is rondom omsloten met een glasvezelversterkt polyester, waardoor roesten en rotten van het element is uitgesloten.
Het holle element is volledig gevuld met een hoogwaardige isolatie. De basis-isolatiewaarde geeft een totale isolatiewaarde van Rc=4,44m2K/W voor de gehele opbouw van de vloer. De nieuwbouw-norm voor vloeren (2020) is op dit moment 3,5m2K/W.
Het element is lucht- en waterdicht. De luchtdichte onderlinge aansluiting van de elementen is samen met onze vaste partner Celdex (luchtdichtheid-specialist) ontwikkeld.

Constructieve toplaag op de Compofloor

In onze basisvloer hebben wij een doorontwikkelde OSB 4 plaat als topvloer opgenomen. OSB 4 is speciaal doorontwikkeld voor zware last dragende constructies en geschikt voor vochtige omstandigheden
De platen worden haaks op de elementen geschroefd om een optimale koppeling tussen de elementen te verzorgen. Dit resulteert in een samenwerking tussen de elementen en daardoor een comfortabele vloer.
Zwaluwstaartplaat, zandcementvloer, anhydrietvloer, cementgebonden beplating etc… wordt per situatie bekeken, maar is in principe mogelijk, zolang het constructief mogelijk is. Vraag naar de mogelijkheden.

Renovatievloer voor aannemers, bouwbedrijven en woningcorporaties

Het Compofloor® renovatievloersysteem is éénvoudig, duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en energie-reducerend. De veelal ongeïsoleerde, tochtige en verrotte begane grondvloer wordt door ons mogelijk in 1 dag vervangen. Wij hebben vele vloeren vervangen in bewoonde toestand samen met gerenommeerde bouwbedrijven door heel Nederland. In een projectteam wordt in de voorbereiding een optimaal renovatieplan uitgedacht met opdrachtgever, aannemer, installateurs en eventueel asbest en zwamexperts. Hierbij staat ten allen tijde de bewoner centraal. We krijgen bij projecten regelmatig te maken met renovatie naar Nul Op de Meter woningen. Hierin hebben we ons goed kunnen bewijzen.

Compofloor garandeert een comfortabel, luchtdicht vloersysteem die van grote waarde is bij de QV10 testen. De bewoner ervaart snel een verlaging van de energierekening en een enorme verhoging van het wooncomfort. De Compofloor bestaat uit isolatie-elementen die geheel omsloten zijn door composiet, waardoor het element onderhoudsvrij is en blijft. De elementen zijn sterk, licht van gewicht en hebben een zeer hoge isolatiewaarde vanaf 4,44 m2K/W.Compofloor biedt verschillende pakketten aan. Van het leveren en monteren van de Compofloor, tot het totaal-ontzorg pakket waarin sloopwerk, zwamsanering, vloerverwarming, laminaat leggen is opgenomen. Afhankelijk van wat de klant vraagt, zullen wij het pakket samenstellen met onze vaste kring aan onderaannemers.

Projectmatige aanpak

In een projectteam wordt in de voorbereiding een optimaal renovatieplan uitgedacht met opdrachtgever, aannemer, installateurs en eventueel asbest en zwamexperts. Onze medewerkers zijn vertrouwd in de bouw en bekend met technieken als lean-planning, etcetera. De Compofloor® renovatievloer wordt pre-fab afgeleverd op het moment dat u verlangt.

Afval recycling

Er komt op locatie geen afval meer vrij tijdens het plaatsen van de nieuwe vloer. Het EPS dat overblijft bij de prefab productie word opgehaald en gerecycled door een hierin gespecialiseerde afnemer.

Een woning als materiaalbank

De het gebruik van composiet zal de Compofloor® niet degraderen in de tijd. Samen met het feit dat de vloer met de hand gedemonteerd kan worden, zal de Compofloor zijn waarde volledig behouden.

Nul op de Meter / BENG

Compofloor® geeft warmte en ruimte. Een uitstekende isolatie is de kern van ons product, letterlijk! QV10 testen geven weer dat er tot 25% verbetering te zien is bij enkel het vervangen van de oude houten vloer. Het innovatieve Compofloor® vloersysteem bestaat uit een isolerende EPS kern. Deze techniek zorgt dan ook voor een RC waarde van 4,44 m2K/W op basis van NEN 1068-12. De ISSO 82.1 en ISSO 75.1 gecontroleerde kwaliteitsverklaring van Bureau CRG is hier onder te downloaden.

Specificaties van de Compofloor® renovatievloer

De Compofloor® is in samenwerking met de TU Eindhoven en IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam. Het Compofloor® vloersysteem is uitgebreid getest door de TU Eindhoven. IMD Raadgevende ingenieurs hebben de testen doorgerekend op basis van de NEN-EN 1990 Belastingen en Vervormingen. De Compofloor® renovatievloer voldoet samenvattend aan de volgende specificaties:
Werkende breedte: 617mm
275 kg/m2 op basis van de NEN-EN 1990.
Werkende hoogte incl. 22mm OSB afwerking: 200 mm
Maximale overspanning: 4500mm bij een woonfunctie op basis van NEN-EN 1990. NB: bij grotere overspanning adviseren wij een onderslagbalk van Composiet toe te passen.
Totale isolatiewaarde voor de vloer: Rc = 4,44m2K/W op basis van NEN 1068-12.

Hoge isolatiewaarde
Snelle montage
Lange levensduur
Lichtgewicht vloerelement
Geen afval
100% luchtdicht

De service van Compofloor

Naast ons standaard product Compofloor kunnen wij u geheel ontzorgen samen met onze vaste partners.

Sloopwerk

Als u een nieuwe vloer door Compofloor laat plaatsen, dan kan Compofloor ook de bestaande vloer verwijderen. Vraag bij uw aanvraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Neem contact op