Expert op het gebied van zwam- en vochtbestrijding

 • Neem contact op:info@lamon.nl
 • Ons adres:Produktieweg 8, Roden
  Markerkant 1303 a, Almere
 • Openingstijden:Gesloten

Houtconservering

Heeft u gaatjes in het hout of vindt u regelmatig zaagsel op de vloer? Dan is de kans groot dat er houtaantasters in uw hout leven.

De bekendste houtaantasters zijn: houtworm, huisboktor en zwam.
Houtaantasters kunnen ongemerkt veel schade aanrichten. Zij kunnen bijvoorbeeld de stevigheid van uw draagbalken ondermijnen. Zo kan één huisboktor in gemiddeld 10 jaar een hele balk opeten. Daarnaast is zwam ook schadelijk voor beton en metselwerk. Het is dus belangrijk dat de bestrijding effectief is.

Totaaloplossing

De specialisten van Lamon bestrijding & bescherming denken actief met u mee. Naast een zorgvuldige bestrijding nemen wij ook preventieve maatregelen. Daarmee bestrijden we niet alleen het ongedierte, maar pakken ook de oorzaak aan, zodat u weer veilig gebruik kunt maken van uw woon- of werkomgeving. Zijn er bouwkundige werkzaamheden nodig? Onze specialisten nemen u ook deze zorgen graag uit handen. Lamon bestrijding & bescherming gebruikt FSC-gecertificeerd hout. Zo leveren wij een bijdrage aan een duurzame wereld.

Inspectie

Bij de koop of verkoop van een woning wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Dat is logisch. Daarom staan onze specialisten klaar voor een zorgvuldige inspectie van de woning op de aanwezigheid van houtworm, huisboktor en zwam. Zo weet u vooraf of er houtaantasters in de woning aanwezig zijn en voorkomt u langdurige procedures en onverwachte extra kosten.

De inspectie van Lamon bestrijding & bescherming gaat verder dan de reguliere bouwkundige rapporten. Onze specialisten kennen de kleinste aanwijzingen van moeilijk op te sporen houtaantasters. Daarnaast bevat het inspectierapport altijd een praktisch bestrijdingsadvies. Uiteraard voeren onze specialisten de bestrijding op korte termijn voor u uit. Zo kunt u rekenen op een woning die vrij is van houtaantasters. Onderstaand is een overzicht gegeven van de verschillende soorten houtaantasters die Lamon bestrijdt.

Totaaloplossing

Houtaantasters kunnen veel zichtbare en onzichtbare schade aanrichten. Houtworm, huisboktor en zwam ondermijnen elk op hun eigen manier de stabiliteit van uw huis. Draagbalken worden zwak en hout wordt zacht. Reden genoeg om professionele bestrijding in te schakelen.

Oorzaak

De specialisten van Lamon bestrijding & bescherming bieden meer dan een efficiënte bestrijding. Wij zoeken ook naar de oorzaak van de aanwezigheid van houtaantasters. Waar mogelijk nemen we preventieve maatregelen, zodat de houtaantasters geen nieuwe kans krijgen.

Bouwkundige werkzaamheden

Tijdens de bestrijding verwijderen wij ernstig aangetast materiaal. Na de bestrijding verzorgen wij alle bouwkundige werkzaamheden die nodig zijn om uw woning weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Hierbij kunt u rekenen op het vertrouwde vakmanschap van onze specialisten. Zo kunt u na een bestrijding weer veilig gebruikmaken van uw eigen woon- of werkomgeving.
Wij geven u graag een impressie van onze totaaloplossing.

Inspectiecertificaat voor woningen en panden

Bent u van plan een huis te kopen of te verkopen? Neem dan geen risico en laat een inspectiecontrole uitvoeren. De specialisten van Lamon bestrijding & bescherming controleren het pand zorgvuldig op de aanwezigheid van houtworm, huisboktor en zwam.

Neem contact op

Deze inspectie gaat verder dan de reguliere bouwkundige rapporten. De specialisten van Lamon bestrijding & bescherming zijn bekend met de kleinste aanwijzingen van moeilijk op te sporen houtaantasters. Het rapport is voorzien van een praktisch bestrijdingsadvies. De bestrijding kan op korte termijn door ons worden uitgevoerd.

De kosten van deze inspecties wegen niet op tegen de langdurige procedures en financiële gevolgen die de aanwezigheid van houtaantasters bij het koopproces kunnen geven. Met het inspectiecertificaat kunt u met een gerust hart het pand kopen of verkopen.

 • Spinthoutkever bestrijden
 • Bruinrot bestrijden
 • Huiszwam bestrijden
 • Huisboktor bestrijden
 • Kelderzwam bestrijden
 • Houtworm bestrijden
 • Houtkever bestrijden
 • Bonte knaagkever bestrijden

Bent u van plan een huis te kopen of te verkopen? Neem dan geen risico en laat Lamon bestrijding & bescherming een inspectiecontrole uitvoeren.

Hout aantastende insecten: rapportage, inspectie en effectieve bestrijding

Insecten kunnen de structuur en daarmee de sterkte van hout aantasten met mogelijk gevaarlijke gevolgen van dien. Het tijdig onderkennen van het probleem en afdoende maatregelen kunnen behoorlijke schade voorkomen. Lamon zorgt voor een effectieve bestrijding van de gewone en grote houtworm (bonte knaagkever), de huisboktor en alle overige hout aantastende insecten.

Onderzoek en aanpak op maat

Onze aanpak is effectief op basis van een rapportage en grondig onderzoek:

 • Vooraf voert Lamon een zorgvuldige inspectie uit;
 • Onze offerte kan worden voorzien van een rapportage;
 • Op basis van ons onderzoek maken we een plan voor de bestrijdingsmethode die in uw situatie het beste resultaat oplevert;
 • Duidelijk advies over de beste methode: vervanging van het hout op bepaalde plaatsen of conservering.

Uitgebreide productinformatie

Ons behandelingsplan bevat altijd een opgave van de bestrijdingsmiddelen die worden aanbevolen door de NVPB en de Nederlandse overheid, met uitgebreide productinformatie. U weet daardoor exact wat de eigenschappen zijn van de vloeistoffen die wij gebruiken.

Zorgvuldige behandeling en veiligheid

Bij het feitelijke bestrijdingswerk schenkt Lamon veel aandacht aan de bescherming van de omgeving. Daarnaast informeren wij u uitgebreid over de veiligheidsmaatregelen die u het beste kunt nemen.

Lamon

Tientallen jaren bestrijdingswerk (sinds 1947) heeft ons een ruime ervaring opgeleverd met bestrijdingstechnieken en -middelen. Ook hebben wij een zeer uitgebreide kennis van de leefgewoonten en levenscycli van álle hout aantastende insecten. Wij kunnen daardoor voor elke situatie de juiste combinatie kiezen van methode en vloeistof. Daarbij zorgen wij ervoor steeds vooruit te lopen op de strenger wordende milieuwetgeving.

Neem contact op