Expert op het gebied van zwam- en vochtbestrijding

 • Neem contact op:info@lamon.nl
 • Ons adres:Produktieweg 8, Roden
  Markerkant 1303 a, Almere
 • Openingstijden:09.00 uur - 17:00 uur

Zwambestrijding

Zwam, in de volksmond ook wel schimmel, is bijzonder schadelijk. Het is niet alleen slecht voor uw gezondheid, maar ook voor de houten constructie van uw huis. De kosten kunnen hoog oplopen als u zwam niet op tijd aanpakt. Voor meer informatie klik op de volgende buttons.

Huiszwam bestrijdenKelderzwam bestrijdenBruinrotherstelVloerherstel systemenBodemafsluiterSchimmel bestrijding

Hoe herkent u zwam?

Zwarte badkamerplafonds zijn een bekend voorbeeld van schimmel in huis. Maar een rotte houten vloer wordt veroorzaakt door houtaantastende schimmels namelijk zwam. Zwam komt veel voor in kelders en kruipruimtes. Slecht geventileerde en vochtige ruimtes zijn voor zwam namelijk een ideale plek.
Dit zijn de drie meest voorkomende zwamsoorten in Nederland:

 • Huiszwam
 • Kelderzwam
 • Porienzwam

Wat zijn de gevolgen van zwam?

Zwam tast de cellulose in het hout aan en verzwakt daarmee bouwconstructies. En dat gaat sneller dan u denkt. Wacht daarom niet te lang als u vermoedt dat u houtaantastende schimmels of zwam in uw huis heeft. Daarmee voorkomt u hoge renovatiekosten. Ook is het bij de aankoop van een bestaand huis verstandig om goed te laten onderzoeken of er zwam in de woning aanwezig is.

Zwam voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, zeker als het om zwam gaat. Een door huis is doorgaans een zwamvrij huis. Zwam gedijt namelijk het beste in een vochtige omgeving. Zorg ervoor dat u voldoende ventileert en dat u uw huis zo droog mogelijk houdt.

Hoe voorkomt u zwam in de kruipruimte?

Kruipruimtes zijn nu eenmaal niet makkelijk te ventileren. En juist daar komt zwam het meeste voor. Daarom passen we een isolerende bodemafsluiter toe, waarmee u zelfs uw kruipruimte vochtvrij houdt.
Wilt u meer lezen over de isolerende bodemafsluiter. Neem vrijblijvend contact met ons op of bel gratis 0800-2123. Ook vindt u meer informatie op de pagina’s Over zwam en Zwam bestrijden.

Zwam bestrijden

Lamon is dé specialist op het gebied van zwambestrijding. We hebben dan ook meer dan 60 jaar ervaring! Zwamproblemen zijn hardnekkig en vragen dan ook om een grondige totaal aanpak. Voordat we iets doen, onderzoeken we eerst nauwkeuring waarom zwam zo goed gedijt in uw woning. Zodat de schimmel en zwam ook in de toekomst wegblijft.

Wat kunt u verwachten als Lamon uw zwamprobleem bestrijdt?

 • Inspectie
  Onze gediplomeerde inspecteurs zijn snel bij u om vast te stellen of u een zwamprobleem heeft. In geval van spoed zijn zij er zelfs binnen 24 uur.
 • Advies
  Na de inspectie krijgt u een helder advies. Daarin staat hoe u daarbij uiteraard een duidelijke prijsopgave. We bieden hoge kwaliteit tegen een concurrerende prijs. U krijgt een uitgebreide garantie.
 • Besmetting
  Onze specialisten verwijderen de aangetaste delen van de constructie. We hebben ervaren bouwkundigen in dienst die toezien op deze werkzaamheden. Ook werken we altijd volgens de van te voren gemaakte afspraken.
 • Bestrijding
  Lamon maakt bij de bestrijding van zwam gebruik van de beste en veiligste technieken. We werken alleen met vakkundig opgeleid personeel, dat meestal al jarenlang bij Lamon in dienst is.
 • Herstel
  Onze eigen timmerlieden zorgen voor een vakkundig herstel. Zij zorgen ervoor dat het helemaal niet meer te zien is dat uw vloer, trap, kozijnen of balken aangetast waren door zwam.

Zwambestrijding

Zwammen spelen in de natuur een belangrijke rol. Zij zijn onmisbaar in de kringloop van de bossen omdat zwammen oud hout omzetten in cellulose. Dit proces maakt hout zacht en vermindert dus de draagkracht.

Zwammen kunnen veel schade aanrichten. Hoewel een zwam altijd begint te groeien op hout of ander organisch materiaal, groeit deze schimmel namelijk ook op beton. Zo kan zwam ongemerkt de fundering van uw pand aantasten. Een zorgvuldige, professionele en effectieve bestrijding van zwam is noodzakelijk.

Inspectie

Vindt u roodachtig poeder op de vloer of in de kelder? Dan is de kans groot dat er zwam aanwezig is in uw woning. Zwam is lastig te herkennen, omdat een groot deel van de zwam in het hout groeit. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het opsporen van zwam. Bij twijfel is het daarom verstandig om een inspectie door onze specialisten te laten doen.

Bestrijding

De bestrijding van zwam kan best ingrijpend zijn. Daarom geven onze specialisten u vooraf uitgebreide informatie, zodat u weet wat u kunt verwachten. Na de bestrijding nemen wij preventieve maatregelen en brengen uw huis weer in de oorspronkelijke staat. Wij geven u graag meer informatie over de bestrijdingsaanpak van Lagerwey bestrijding & bescherming. Voor meer informatie over de kosten van zwambestrijding kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Ideale leefomgeving

In woningen komen we vooral de huiszwam en de kelderzwam tegen. Deze soorten zwammen groeien graag in vochtige, warme en slecht geventileerde ruimtes. Denk hierbij aan kruipruimtes met een hoge luchtvochtigheid en een temperatuur van minimaal 10 graden. Zwam begint meestal te groeien op hout of organisch materiaal, maar kan doorgroeien op beton of muren. De dunne schimmeldraden verspreiden zich over vloeren en via voegen door muren.
Zwammen tasten niet alleen uw woning aan, ook uw gezondheid lijdt eronder. Een veelgehoorde klacht is geïrriteerde luchtwegen.

Zwam herkennen

Zwammen zijn lastig te herkennen, omdat een groot deel van de zwam in het hout groeit. De schimmeldraden zijn zo dun dat ze niet altijd met het blote oog waarneembaar zijn. Toch zijn er signalen die de aanwezigheid van zwammen verraden. U kunt zwammen zelf herkennen aan:

 • Rood poeder op de vloer
 • Verende vloeren
 • Een zichtbare boomwortelstructuur
 • Zichtbare paddenstoelen of andere vruchtlichamen

Herkent u een van de bovenstaande signalen? Of twijfelt u of uw woning is aangetast door zwam? Onze experts zien bij een inspectie of u last heeft van zwammen. Maak daarom een afspraak voor een inspectie.

Neem contact op

Zwambestrijding – Bescherm uw huis én uw gezondheid

Geef zwammen geen kans. Deze schadelijke schimmels zijn een dubbele bedreiging: voor uw woning én voor uw gezondheid.

Hardnekkig

Zwammen gedijen vooral in vochtige, warme en slecht geventileerde ruimtes. Aanwijzingen voor de aanwezigheid van huiszwam en kelderzwam zijn vaak roodachtig poeder of draden in uw kelder, kruipruimte of op de vloer. In dat geval is het de hoogste tijd om ons in actie te laten komen. Zwammen zijn namelijk hardnekkige schimmels. Ze kunnen grote bouwkundige schade aanrichten en hebben nadelige effecten op de gezondheid. U krijg ze alleen weg met professionele bestrijding. Twijfelt u of er sprake is van zwammen? Laat ons een inspectie doen en voorkom erger.

Hoe wij bestrijden

Zwambestrijding kan redelijk ingrijpend zijn. Wij beperken de overlast tot een minimum en zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk kunt doorwerken en –leven.
In grote lijnen ziet onze aanpak er als volgt uit:

 • Inspectie en inventarisatie op locatie.
 • Planning start- en einddatum.
 • Verhuizing van de inboedel door onze medewerkers.
 • Verwijderen van aangetast hout, stucwerk of beton.
 • Bestrijding van de zwam.
 • Muren injecteren, afbranden en preventief behandelen.
 • Plaatsen van nieuwe balken of vloerdelen.
 • Verbeteren van het klimaat (minder luchtvochtig).
 • Terugplaatsen van uw inboedel.

Grote projecten

Ook voor woningcorporaties en verenigingen van eigenaren voeren wij preventieve inspecties en bestrijdingsprojecten uit. Naast effectieve bestrijding telt de communicatie met de bewoners dan extra, wij kunnen voor u het volledige projectmanagement verzorgen. Wij informeren hen, beantwoorden hun vragen en zorgen ervoor dat ze tijdig weten wat er gaat gebeuren.
Wilt u meer weten over preventieve inspecties of kampt u met hardnekkige zwammen? Wij helpen u graag verder.

Neem contact op