Expert op het gebied van zwam- en vochtbestrijding

 • Neem contact op:info@lamon.nl
 • Ons adres:Produktieweg 8, Roden
  Markerkant 1303 a, Almere
 • Openingstijden:09.00 uur - 17:00 uur

Schimmel bestrijding

Schimmels leven van vocht. In combinatie met een slechte ventilatie kunnen de schimmels badkamermuren en –plafonds, houten constructies en houten meubels drastisch aantasten.

Ideale leefomgeving

Sombere, slecht geventileerde vochtige ruimtes met een hoge temperatuur vormen een uitstekende voedingsbodem voor schimmels. Wanneer deze zich op een gunstig terrein bevinden, kunnen ze in snel tempo ontkiemen. Er zijn twee soorten schimmels te onderscheiden: huiszwam en kelderzwam.

Schimmelbestrijding

Het bestrijden van schimmel is een ingrijpend proces, waarbij vakmanschap noodzakelijk is. Daarnaast is het belangrijk om ook preventieve maatregelen te nemen. Als de vochtbron niet wordt verwijderd, zal de schimmel helaas zeker terugkomen.
Lamon biedt professionele en effectieve bestrijding van schimmels met moderne en betrouwbare methodes. De specialisten van Lamon bestrijding & bescherming bestrijden de schimmel graag voor u. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.

Schimmel in huis is een vervelend probleem. Het zijn zwarte, grijze of groene vlekjes die verschijnen op uw plafond of muren en zich blijven uitbreiden. De zwarte schimmel komt het vaakst voor in woningen. Het geheel oogt onhygiënisch, is ongezond bij langdurige blootstelling en geeft bovendien een muffe geur af. De aanwezigheid van schimmels wijst meestal op een vochtprobleem.
Last van schimmels in huis?

Schimmels op de muren

Schimmels worden vaak in één adem met zwammen genoemd. De twee verschijnsels zijn dan ook gerelateerd aan elkaar. Schimmels komen, net zoals zwammen, voor in vochtige omgevingen. Dit vaak door een gebrek aan ventilatie, of een condensatieprobleem. We vinden de schimmel het vaakst terug in de hoeken, kieren en spleten van:

 • De badkamer
 • De slaapkamer
 • De keuken
 • De kelder
 • Plafonds

Als het vochtprobleem niet behandeld wordt, zal de schimmel zich blijven uitbreiden binnen de ruimte en de aangetaste muur vanbinnen ‘vernietigen’. Het verschil met de zwammen is hier dat een zwam zich kan uitbreiden naar nabij gelegen ruimtes door zich te transporteren in de houtstructuur van de woning. Het is belangrijk dat een professionele bestrijdingsfirma wordt ingeschakeld bij het behandelen van vochtproblemen. Oplossingen zoals de ruimte regelmatig verluchten en luchtontvochtigers kunnen soelaas bieden bij een kleine aantasting, maar het zijn geen langetermijnoplossingen.

Heeft u problemen met vocht?

Vochtproblemen zijn erg vervelend. Het zijn trage, sluipende vernielers van uw interieur die ook heel wat andere problemen met zich meebrengen zoals schimmels, zwammen of ongedierte. De zwam of schimmel is vaak het eerste zichtbare teken van het vochtprobleem dat al een tijdje sluimert in uw gebouw. Het is mogelijk dat op dit moment de aangerichte schade al erg uitgebreid is en om professionele vochtbestrijding vraagt.

Het is belangrijk een vakkundige diagnose te stellen vooraleer een behandeling te starten. Ons ervaren team is gespecialiseerd in vochtbestrijding, ze beschikken dan ook over de nodige kennis en meetapparatuur om de juiste behandeling voor te schrijven

Vochtproblemen? Grijp snel in!

Vochtproblemen zijn erg vervelend want soms is de oorzaak moeilijk te achterhalen. Ze brengen schimmels of zwammen met zich mee. Door de vochtige omgeving krijgen we te maken met gezondheidsproblemen, geurhinder, loshangend behangpapier of afbladderende verf en hout verliest zijn sterke textuur. Hoewel vochtproblemen dan wel gelijkaardige gevolgen hebben, kan de behandelingswijze erg verschillend zijn. Het is belangrijk een vakkundige diagnose te stellen vooraleer een behandeling te starten. Ons ervaren team is gespecialiseerd in vochtbestrijding, ze beschikken dan ook over de nodige kennis en meetapparatuur om de juiste behandeling voor te schrijven.

Vochtproblemen

Het is noodzakelijk dat u snel ingrijpt bij vochtproblemen om verdere structurele schade aan uw huis of gebouw te voorkomen. Bovendien, krijgen we door de vochtige omgeving te maken met:

 • Gezondheidsproblemen
  Langdurig wonen in een vochtige of beschimmelde omgeving kan heel wat gezondheidsproblemen creëren; kwalen, allergieën, het sneller oplopen van een verkoudheid, enz.
 • Geurhinder
  Vochtproblemen brengen vaak een muffe geur met zich mee
 • Aangetast interieur
  Vocht zorgt ervoor dat bv. verf afbladdert, behangpapier loskomt, meubilair dat in contact komt met de vochtige muur wordt aangetast.
 • Ongedierte
  Heel wat soorten ongedierte zoals motten, kakkerlakken, pissebedden of zilvervisjes houden van vochtige omgevingen en ontwikkelen zich snel tot een heuse ongedierteplaag.

Hoewel vochtproblemen dan wel gelijkaardige gevolgen hebben, kan de behandelingswijze erg verschillend zijn. De bestrijdingswijze kan ook afhangen van de grootte van de aantasting en waar de zwam of schimmel zich bevindt.

Neem contact op