Expert op het gebied van zwam- en vochtbestrijding

 • Neem contact op:info@lamon.nl
 • Ons adres:Produktieweg 8, Roden
  Markerkant 1303 a, Almere
 • Openingstijden:Gesloten

Renovatie systeemvloer

Dit vloersysteem wordt op dezelfde manier opgebouwd als een traditionele constructie met houten balklaag in combinatie met speciale muurprofielen en haakbeugels.

Deze renovatievloer heeft de volgende voordelen:

 • Bijna overal toepasbaar.
 • Flexibel en bij iedere hart-op-hartmaat toepasbaar
 • Bijna elke Rc waarde is mogelijk.
 • Goede verhouding in kwaliteit en prijs
 • Deze renovatievloer is zeer licht in gewicht. vanaf 90 kg/m²
 • Voor inspectie en onderhoud is deze vloer vanuit de onderzijde te bereiken.

Renovatievloer

Een bestaande (houten) vloer kan prima gerenoveerd of vervangen worden. Wij plaatsen verschillende vloersystemen als oplossing voor uw vloerrenovatie. Het soort vloersysteem is afhankelijk van het type woning. Iedere woning is namelijk anders en niet elk type renovatievloer is geschikt voor elke woning. Dit systeem biedt voor iedere woning een passende oplossing.

Materialen voor de renovatie van uw vloer

Met behulp van de juiste materialen kunt u een oude (houten) vloer eenvoudig renoveren. Voor een volledige renovatievloer kunt u kiezen uit verschillende materialen. Elk type materiaal brengt zijn eigen voordelen met zich mee. Welk type geschikt is voor u hangt dus volledig af van uw situatie. Duofor biedt onder andere de Combifor renovatievloer aan; de ideale oplossing voor renovatiebouw. Voor tal van toepassingen, waaronder het renoveren van een vloer, is er geen betere oplossing dan de zwaluwstaartplaat. Zwaluwstaartplaten zijn bestemd voor vloerconstructies in zowel nieuwbouw projecten als renovatie. Het resultaat wordt op die manier sterker en ziet er beter uit. Bent u dus op zoek naar de ideale oplossing voor uw renovatievloer? Dan heeft u met de producten van Duofor precies gevonden wat u zoekt.

Renovatievloer

Deze renovatievloer is geschikt voor aanbouw en nieuwbouw. Deze renovatievloer is licht in gewicht en is opgebouwd uit meerdere lagen, wat zorgt voor een sterke en stijve ondergrond.

Traditionele werkwijze

Deze renovatievloer wordt op dezelfde manier opgebouwd als een traditionele constructie met houten balklaag en sluit daardoor aan op de traditionele werkwijze. Echter, deze vloer is duurzamer, sterker en presteert beter. Met de speciale muurprofielen en haakbeugels kan er nog sneller gebouwd worden. Een systeemvloer van Duofor brengt dus niet alleen voor uzelf, maar ook voor de specialist diverse voordelen met zich mee.

Sterkte en stijfheid

De sterkte en stijfheid van Combifor komt uit de stalen ligger zelf.
De Combifor systeemvloer heeft geen extra constructieve betonvloer met wapening nodig om sterk en stijf aan te voelen. Dit scheelt weer een hoop tijd bij de aan- of nieuwbouw van uw huis.

Figuur 1: afgewerkt met zwaluwstaartplaten en zandcement, voelt de vloer met vloerverwarming aan als een massieve betonvloer.

Een Combifor systeemvloer kan uitstekend met een plaatmateriaal worden afgewerkt. De vloer behoudt zijn sterkte en stijfheid maar weegt op deze manier slechts 10 kg/m².

Figuur 2: deze vloer leent zich bij uitstek voor afwerking met parket of laminaat. De liggers zijn circa 40% stijver dan andersoortige stalen liggers in combinatievloeren.

Vrije keuze hart-op-hartmaat

Onder de stalen liggers wordt de Thermostrip aangebracht. Deze strips zijn o.a. drager van standaard isolatieplaten. Dit maakt het mogelijk de liggers op elke mogelijke hart-op-hartmaat te leggen! Dit is vooral bij renovatie erg handig; houten balken kunnen in iedere bestaande bouw op een andere onderlinge afstand liggen. Plaats de liggers in de oude inkassingen of verdeel ze op een zo economisch mogelijke manier.

Traploze verstelbaarheid

De liggerlengte loopt op met 30 cm, heeft een minimale standaardlengte van 3 m en maximaal 5 m. Schuif-koppelstukken bieden dé uitkomst daar waar de maten teveel verschillen. Op deze manier kan uw nieuwe systeemvloer toch passend gemaakt worden. Daarnaast is er op aanvraag een diversiteit aan speciale maten snel leverbaar. Kunt u de producten die u zoekt niet vinden? Neem dan contact op met onze specialisten zodat wij u verder kunnen helpen.

Afbeelding 3: de liggerlengte is traploos verstelbaar tot +400 mm. Waar de liggers niet in een spouwmuur doorgestoken kunnen worden, legt men de ligger aan één zijde in het metselwerk en schuift het andere uiteinde simpelweg er uit.

De toepassing van het muurprofiel met de haakbeugels versnelt het totale vloeropbouwproces aanzienlijk. Het muurprofiel bevestigt u aan de bouwmuur, met de haakbeugel hangt u de ligger eenvoudig aan het muurprofiel. Deze hulpstukken bieden u, samen met het schuif-koppelstuk, tijdens de uitvoering een oplossing als blijkt dat de praktijk toch anders is. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat u niet stil komt te staan en uw werk kunt afronden. Onze Combifor systeemvloer is dus niet alleen sterk en van hoge kwaliteit, maar biedt ook een hoop voordelen op gebied van installatie.

Duurzaam door Thermostrips

De Thermostrips dienen naast het dragen van de isolatie tevens als koudebrugisolator van de stalen ligger. De lambdawaarde van de Thermostrip ligt iets hoger dan die van bijvoorbeeld polystyreen, waardoor de kritische temperatuurlijnen onder de stalen liggers worden “doorgestuurd”. Hierdoor kan er geen condensaat op de onderzijde van de stalen liggers optreden. Op lange termijn heeft dit een gunstige invloed op de zinklaag en daarmee de levensduur van de totale vloer. Met de producten van Duofor kiest u dus voor een duurzame oplossing.

Neem contact op